Projekt Udsat//2730 New Delhi


I februar 2008 rejste jeg på eget initiativ og udenom kommunen, 8 uger til Indien med Philip. Philips historie kender de fleste, for de fleste kender selv en "Philip".
Philip har været et problem siden han var to år, men i foråret 2008 fik Philip lov til at være et sted i 8 uger, hvor han ikke blev set på som et problem, men som en ressource. Det der umiddelbart ikke var muligt, eller råd til i 2730 Herlev blev en realitet i New Delhi til en brøkdel af prisen.
Projektet var en ny måde at tænke den sociale indsats for udsatte unge på. Samtidigt havde projektet til hensigt at tænke nyt i forhold til den humanitære indsats.
Jeg fik i 2007 en lyst til at nytænke indsatsen for de udsatte unge. Jeg havde været i flere forskellige stillinger, og var ved at være godt og grundigt træt af at se på standardløsninger til alt andet end "standard-unge". Løsninger som i øvrig var både dyre og havde minimal effekt.

Tanken var på en eller anden at kombinere det at rejse med det pædagogiske. Jeg begyndte selv at rejse som 16-årig, hvor jeg blaffede til Rumænien, og mødet med "verden udenfor" har betydet uendeligt meget for mit liv siden da. Det skulle ikke bare være en uge eller 2 i varmen, det skulle også give de unge en fornemmelse af "den virkelige verden", og et væsentlig element i projektet var, at de skulle opleve at kunne gøre og være en forskel i andres liv.

Fra en tre ugers køretur med nødhjælp til Østeuropa, endte projektet i Indien. Kommunen var ikke klar på at risikere deres gode ry, så ved hjælp af donationer og en privat bankkonto fyldt med gåpåmod, rejste Philip og jeg til Indien i februar 2008.

Vi skulle være otte uger på et behandlings- og rehabiliteringshjem for hjemløse og udstødte lidt nord for Delhi. Ideen var, at Philip ved at være en ressource for andre i nød, skulle hjælpes til at se, at han selv havde et liv, der var værd at leve.

Reaktioner

  • “Hej Anders. 1000 tak for dit super foredrag, her på Oure. du har virkelig, sat en masse igang i hovedet på mig, og jeg har virkelig tænkt over de ting du sagde. Især dine filosofiske sætninger, og det du fortalte med menneskers image, jeg har aldrig rigtigt, tænkt på det før. Det er virkelig noget jeg vil tage med ud i livet... igen tak for et fedt foredrag...” – Julie, Oure Idrætsefterskole

  • “Jeg er helt sikker på mange af mine venner lyttede meget mere til dig, end hvis der havde stået en herre med en stram slipseknude :-) Du er dygtig til at fange menneskers opmærksomhed og tankegang!!” – 16-årig pige, Hørby Ungdomsskole

  • “Tak for et skønt, skønt foredrag.! da jeg efter foredraget forlod lokalet, havde jeg en vild fornæmmelse i kroppen.. du fik bare fat i noget, dybt inde i mig.. det du sagde satte så mange tanker i gang inde i mit lige nu, alt for lille hoved! du er enormt inspirerende, og en persom der virkelig sætter spor selvom jeg ikke aner hvem du i virkeligheden er.” – Josefine, Københavns Tekniske Skole

  • “Lige en stor tak for et super godt foredrag på Husflidsefterskolen i går. Vores datter har haft meget svært med at finde sig til rette, hun føler sig meget anderledes end de andre - ikke så lille og net som mange af de andre piger - og så "var hun jo ikke så meget værd". Du satte virkelig noget i gang! Vi som forældre kan også bruge det i vores hverdag.” – Ernst og Trine, forældre

Travelape.dk