Iran 2006


Alle rejser til Iran frarådes. Danskere, der ikke finder, at deres sikkerhed er tilstrækkeligt garanteret, rådes til at udrejse. (Opdateret 12/2-2006)

Sådan står der på Udenrigsministeriets hjemmeside, og alligevel har jeg tænkt mig om godt 10 timer at boarde et Iran Air fly med kursen mod Teheran. "Er jeg dum?", vil nogen mene jeg bør undre mig, og det til trods vil jeg mene, "Nej".

Jeg nægter, i det omfang det er muligt, at lade mig styre af bekymring og frygt, for noget jeg med stor sandsynlighed ikke behøver at frygte alligevel, men kan håndtere med almindelig sund fornuft. Det startede for en måneds tid siden, som en tur som så mange andre, men medierne, en mand med en livlig fantasi og en avis, der var villig til at trykke det manden fandt på, har betydet, at min tur, nu kommer til at ligne en opfølger på turen til Irak.
Qua min tur til Irak, (som var noget helt andet, og alligevel ikke),mener jeg at kunne stole på min dømmekraft, selv om den gængse dansker nok ville mene noget andet. Jeg mener, at det at rejse til Iran som dansker i dag, slet ikke er en så tosset ide, som man lige umiddelbart skulle kunne forestille sig. Jeg nægter, i det omfang det er muligt, at lade mig styre af bekymring og frygt, for noget jeg med stor sandsynlighed ikke behøver at frygte alligevel, men kan håndtere med almindelig sund fornuft. For der er vel ingen der tvinger mig til at afholde flaghejsningsceremoni,ledsaget af nationalmelodien på medbragt ghettoblaster foran Den Danske Ambassade i Teheran, eller hvad?

Alt afængig af elektronikken rundt omkring i Iran, håber jeg på at kunne bringe en hilsen her på siden, så du også kan få et lille indblik i hvordan de iranere behandler en dansker som mig!

Klik i højre side for forskellige historier/artikler om Iran

Travelape.dk