Irak 2004


D. 12. jan rejser Carsten Villadsen og jeg til Irak i små 4 uger for at se med egne øjne, hvad det egentlig er der foregår.

Vi er som alle andre danskere tvunget til at tage til takke med hvad DR, TV2, BT og Politikken har tænkt sig at servere. Menuen står som oftest på Krig, Terror, Politik og Religiøse spørgsmål, når den kommer fra den del af verden, og vi må indrømme overfor os selv, at det kan være svært at bibeholde det åbne sind, og holde den påtrængende 'rascisme-light' på afstand.
Det vi ønsker på denne tur er at udvide vores egen og andres horisont. Det lyder rædselsfuldt idealistisk, men er et nødvendigt onde, hvis ikke vi ønsker at sygne hen som gamle snævertsynede velfærdsdanskere.
Det vi ønsker på denne tur er at udvide vores egen og andres horisont. Det lyder rædselsfuldt idealistisk, men er et nødvendigt onde, hvis ikke vi ønsker at sygne hen som gamle snævertsynede velfærdsdanskere. Vi ønsker at få bekræftet på denne tur, at den positive historie om den almene borger findes - Også i Irak. Ingen af os er Mellemøsteksperter, og vi bilder ikke os selv ind, at vi på 4 uger kan beskrive "The Big Picture". Det vi kan er at møde, observere og snakke med en række mennesker og lade dem hver især, igennem tekst og billede, fortælle deres lille flig af det store billede, og bruge det til at nuancere folks opfattelse.

Hvad vi gør, er i virkeligheden ikke noget fantastisk krævende, som kræver unikke personligheder. Vi gør bare det alle danskere kunne gøre, men som alle danskere ikke bare gør.
Hvad vi gør, er i virkeligheden ikke noget fantastisk krævende, som kræver unikke personligheder. Vi gør bare det alle danskere kunne gøre, men som alle danskere ikke bare gøre.
Overordnet ønsker vi altså at udvide vores egen horisont, og det ved vi vil lykkes. På den måde skal turen nok blive en succes, uanset hvor mange penge vi bruger af egen lomme. Derudover håber vi også at være med til at udvide andres, men det er op til andre, ikke os. Vi vil udarbejde materiale, og vi vil gerne gennem denne hjemmeside, give et lille indblik i, hvad det er vi foretager os.


Klik ude til højre for hverdagsreportager om helt almindelige mennesker, som de færreste hører om. Alene fordi de måske bare er helt almindelige mennesker, som du og jeg.
Ruten vi rejste i Irak

Travelape.dk