Projekt Udsat – Partnere


Projekt Udsat blev i udgangspunktet selvfinansieret af Anders og Maria Kofoed Pedersen, men før, under og efter projektet lykkedes det at indsamle de ca 35.000 kroner, som var den samlede pris for projektet. Pengene kom fra venner og bekendte og en enkelt fond, der betalte 10.000 kroner.
Projekt Udsat skylder dog en særlig tak til Sewa Ashram og Cafe Retro, som på hver deres måde har levet med i projektet.

Sewa Ashram

Sewa Ashram er et rehabiliteringscenter og bofællesskab for de syge, gadens børn og folk fra slummet i Delhi. De tusindvis af hjemløse er ofte underernærede, tuberkulose- og HIV/AIDS patienter samt narkomaner. Samfundet udstøder disse mennesker og statshospitalerne vender ryggen til dem. Sewa Ashrams frivillige medarbejdere finder dem i grøftekanter, giver dem førstehjælp, tøj på kroppen og renser deres ofte midebefængte og inficerede sår. De som behøver langtidsbehandling bliver taget med på Sewa Ashram.

Langtidspatienterne bliver efter behandling rehabiliteret i Sewa Ashram. Derefter bliver de enten genforenet med deres familier eller får hjælp til at blive integreret i samfundet igen. Nogle vælger at blive boende og tage del i arbejdet med at hjælpe andre patienter og dyrke jorden, så Sewa Ashram kan forsyne sig selv mest muligt.

Staben på Sewa Ashram består af ex-patienter og vesterlændinge, som bor på stedet selv og frivilligt giver deres tid og liv til at hjælpe andre. Læs mere på www.sewa-ashram.org

Café Retro

Café Retro er en non-profit café, som bygger på en innovativ nytænkning af café-konceptet. Café Retro kombinerer frivilligt arbejde på en hyggelig kunst- og kulturcafé i indre by med støtte af et humanitært velgørenhedsprojekt i Indien.
Cafe Retro er ikke som cafeer er flest. Vi skiller os ud på grund af…

…blød og indbydende retro-indretning
Vores indretning er det første der skiller sig ud. Under bjælkelofter i et skævt gammelt hus i indre by har vi indrettet os med sofaer så bløde som i din bedstemors stue. Resultatet er en ualmindelig hyggelig hule – perfekt til lange samtaler over en god kop kaffe.

…den 3. verden skummer fløden
I Cafe Retro skummer vi i øvrigt ikke selv fløden. Det gør den 3. verden. Hos os havner profitten ikke i lommen på os selv, men bliver i stedet sendt til Afrika og Indiens fattigste. Vi kalder det non-profit. Se her hvem vi støtter.

…afslappet og hjemlig frivillighedskultur
En væsentlig grund til at vi kan sende penge til den 3. verden er, at stort set alt arbejde i cafeen bliver udført af frivillige. Frivillighedskulturen gør Cafe Retro til et at de mest afslappede og hjemlige caféer i København. Du kan også blive frivillig.

…en scene for kunst, kultur og debat
I Cafe Retro vil vi gerne støtte musikere og kunstnere der er på vej frem. Vi stiller derfor cafeen til rådighed for dem der gerne vil spille musik, udstille kunst, oplæse digte, holde debatoplæg etc. Se flere detaljer her, hvis du vil optræde/udstille.

Læs mere på www.cafe-retro.dk og Retro Nørrebro

Eleverne på Hørby Ungdomsskole i Nordjylland har valgt at støtte projektet, og de 140 elever på skolen har samlet ind og betalt Philips billet til Indien. Se klippet her.

Tilbage til Projekt Udsat

No Widgets Added Yet

Please add them in the WordPress admin page under Appearance → Widgets. The widget section is "projekt udsat".