H!ÆLP din Teenager!

"TAK for et super foredrag. Velforberedt til mindste detalje, med pondus og absolut relevant for ALLE forældre, uanset om vi har små eller store børn.

Vi voksne er jo også stadig børn, der bare er blevet ældre og har brug for at få budskaberne genopfrisket."
- Søren, Teenagefar til 2

I foråret 2014 begav jeg mig ud på en mission!

Med et kamerahold i ryggen, der lavede en pilot til DR2 segmentet, bestemte jeg mig for at finde ud af, hvordan JEG kunne hjælpe Teenageforældrene hjælpe deres Teenagere!
Med 15 års erfaring som foredragsholder for 1000'er af unge ved jeg nu godt, hvad jeg kan sige og gøre for at styrke deres selvværd mest muligt...men jeg har dem kun et par timer. Forældrene har dem i flere år!

For at finde ud af, hvordan forældre bedst muligt hjælper deres teenagere begav jeg mig derfor på en rejse! En rejse, hvor jeg interviewede folk, der var specialister på andre områder end mig og som kunne pege mig i den rigtige retning. Undervejs mødte jeg forældre, efterskolelærere, psykologer og sociologer. Jeg fik Thomas Ziehe, den tyske superteoretiker og professor i pædagogik i tale og fik hans personlige top 3 over de vigtigste ting man kunne gøre som teenageforældre, hvis målet var at hjælpe dem til øget selvværd.
Til slut i projektet fik jeg en længere snak med Per Schultz Jørgensen, der hjalp mig til at få gjort den flotte teori mere praktisk!

"Missionen" sluttede af på N. Zahles Skole foran en lille flok forældre, hvor jeg samlede det hele i ét foredrag.

Lige siden har jeg været på en ny mission rundt i Danmark for at HJÆLPE Teenageforældrene med at hjælpe deres Teenagere!

Herunder kan du se klip fra interview med psykolog og viceforstander på Hørby Efterskole; Ole Læborg, Sociolog ved Aalborg Universitet; Kaveh Shamsiri og Professor i Psykologi og Pædagogik; Per Schultz Jørgensen.

Foredragets indhold

Foredraget vil give nogle bud på "HVORFOR" det kan være så svært at hjælpe sine teenagere med at tro på sig selv. Her giver neurologien og sociologien fx nogle svar på, hvorfor det er svært for både den unge og den voksne.

Foredraget lægger også op til "HVORDAN" man konkret kan hjælpe den unge til større selvværd. Her handler det dels om modet til at prioritere opgaven som forældre og modet til at styrke den unges karakter...ikke bare den unges færdigheder.

Foredragets sidste del vil tage fat i 3 K'er, som vi kan bruge i alle sammenhænge, men ikke mindst i relationen til en teenager. De 3 K'er står for Kærlighed, Kontakt (relationen til den unge) og Krav!
Kort sagt kan man sige, at hvis ikke der er kærlighed giver de næste 2 ikke mening. Og hvis ikke de første 2 K'er er der vil det heller ikke fungere at stille Krav.

Men i modsætning til hvad man måske kan føle, er det ikke ukærligt at stille Krav til sine børn...det er en nødvendighed!

Foredraget er en cocktail bestående af:
1. Personlige erfaringer jeg har fået i mødet med unge til et af mine mere end 900 foredrag, og i kommunalt og privat regi blandt særligt udsatte.
2. Kvalificeret input fra forskellige eksperter på hvert sit felt inden for psykologi, pædagogik og sociologi.

Praktisk info

Foredraget varer fra 45 til 90 minutter alt afhængig af jeres tidsramme og ønsker.
Det kan stå alene, eller det kan kombineres med et foredrag til de unge. Fordelen ved at starte med et fælles foredrag for både unge og voksne er, at forældrene får et indblik i de unges verden. Den viden de har fået dér, kan der så arbejdes videre på i foredraget til forældrene.

Send en mail, hvis I har lyst til at opmuntre og udfordre jeres forældregruppe. Skriv lidt om jeres tanker, så kan vi snakke os frem til hvilken løsning, der passer jer bedst.