Profil

Fra KOPI til OR!G!NAL

I start 90’erne kunne man, hvis man var på de kanter, være heldig at se et lysebrunt folkevognsrugbrød fra 1979 tøffe rundt i Nordvestjylland.

Kiggede man nærmere, kunne man se, at bussens rustpletter var dækket af farverige blomster og børnehænder dyppet i maling. På forenden stod der Pe’sen –Patruljen og bag på stod der: SMIL og vær glad!

Kiggede man rigtig godt efter kunne man inde i denne atypiske nordvestjyske øjebæ se en 13-årig knægt sidde og græmme sig på passagersædet.
En 13-årig der som alle andre i puberteten havde lært i livets skole, at han skulle ønske, at han var ligesom alle andre!

…men i det projekt oplevede denne dreng (heldigvis) ikke meget støtte fra sin mor. For hun, en enke med 8 unger, havde allerede erfaret på den hårde måde at uanset, hvor hårdt man kæmper for at blive andre, så bliver man i bedste fald kun næstbedst!Anders Kofoed Pedersen har i de sidste 16 år levet AF og FOR, at besvare det spørgsmål som ligger dybest i alle unge. Spørgsmålet: Er jeg go’ nok?

I folkeskolen fik han at vide, at han havde en for livlig fantasi og snakkede for meget…og det har han så levet af lige siden.
Siden 2004 har han afholdt næsten 1000 foredrag, der har fået både unge, forældre og undervisere til at grine og græde…og efterhånden er det gået op for ham, at det ikke kun er de unge, som stiller sig selv dette spørgsmål.

Derfor er det blevet Anders Kofoed Pedersens mission at bekæmpe mindreværd og forkerthedsfølelsen, og udruste både unge og voksne med værktøjer til at håndtere alle de svære følelser, der følger med i slipstrømmen.

Dén mission starter ikke med at fortælle dig, hvad du skal BLIVE til.

Den mission starter med at fortælle, hvem du allerede ER!

Verden har ikke brug for flere kopier – verden har brug for ORIGINALER!

Anders Kofoed Pedersen har med sin baggrund som lærer de sidste fire år været tilknyttet som ekstern konsulent hos Center for familieudvikling. Her har han i et samarbejde med Mary Fonden undervist undervisere i Projekt Kærlig TaltProjekt Kærlig Talt. Et online materiale målrettet udskolingen, der hjælper unge med at håndtere svære følelser og styrker den respektfulde kommunikation.

Anders Kofoed Pedersen er bosiddende med kone og 3 børn i en lille lejlighed på Østerbro, der absurd nok har samme markedsværdi, som 15 hektar af den landbrugsjord han boltrede sig på, da han voksede op med fri udsigt over Limfjorden til Mors og Jantelov.

Indtil han var 11 år var Sjælland det eneste "udland" han havde besøgt, men siden da har han rejst i mere end 85 lande.

Som 16-årig blaffede han på egen hånd til Rumænien, i 2004 rejste han til det krigshærgede Irak og under Muhammedkrisen rejste han til Iran fem dage efter de havde prøvet at brænde den danske ambassade af.

Nogle af de hverdagshistorier han har samlet op verden over er blevet formidlet i bl.a. Go aften Danmark, Politiken, Kristeligt Dagblad, Udvikling og Berlingske.

Gal synes nogen. Genial synes…han selv. Men bevæbnet med intet andet end nysgerrighed har han igen og igen fået bekræftet, at verden ER bedre end sit rygte.

Send en mail til anders@travelape.dk, skriv hvem I er, og hør hvilke foredrag der er mest oplagte til lige præcis jeres målgruppe.