Irak 2004 – Familien i Basra

Kaku og Abu Hamsa til venstre, alle børnene + fætter Fouad til Højre

Familien i Basra 1. februar 2004, Baghdad

Da vi satte os i flyveren hjemme i Danmark, havde vi egentlig kun én kontakt på forhånd her i Irak, nemlig en familie i Basra. Det var vigtigt for os, at det netop var en familie, så vi var sikre på at få lov til at opleve dagliglivet her i Irak mindst et sted. Vi kendte dem ikke, og havde aldrig talt med dem, så da vi ankom til Irak var det første vi gjorde at tage kontakt til familien via telefon, for at sikre os, at det var i orden med dem, at vi dukkede op. Det var mere end i orden, havde Faride sagt i den anden ende af røret, selv om det var svært at høre, da vi måtte lave opkaldet fra en offentlig telefon ved hovedvejen. Muthannas telefon virkede jo ikke(se tidligere indlæg fra 20.jan). Siden ankomsten til Irak har Basra altså været vores mål, men det tog 7 dage og en gang slalom mellem Ali Baba’er og sørgelig infrastruktur før vi nåede vores mål.

Besøget var besværet værd, og jeg håber, at jeg kan give jer bare et lille indblik i, hvordan det var, og ikke mindst hvilke mennesker de var.

For forhåbentlig at gøre det lidt mere overskueligt vil jeg starte med at lave en oversigt over de mennesker vi mødte, med Faride som udgangspunkt, da hun var den første vi snakkede med.

Faride er 44 år gammel og er gift med Abu Hamsa. Sammen har de 4 børn: Hamsa(22), Sarah(19), Kaku(17) og Kamar(9). Hendes mor bor også i huset. Faride er nr. 7 i en søskendeflok på 8. Hun har 1 søster i Canada, 1 bror i Tyskland, 1 bror i Sverige og en bror i Danmark; Abdul, som har skaffet os kontakten.
Derudover har hun 3 ældre brødre, som bor i Basra. Vi mødte den ældste, Hussein og 2 af hans 6 børn; Baha’a og Fouad. Samt nr. 4 i søskendeflokken; Abdullah og 3 af hans 7 børn.

Basra, Abu Hamsa’s house 28.01.2004
“I forgårs ankom vi til Basra. Anders havde via omveje fået et tlf.nr. på en familie, bosat i et af de pænere kvarterer i byen…
Vi er blevet modtaget som venner af familien, skønt vi ikke aner, hvem de er. -De serverer os den bedste mad, opvarter os konstant med små hors d’oeuvres, i form af nødder, juice, pizza & Pepsicolaer, og fortæller os, at vi endelig skal føle os hjemme”.
-Carsten

Læs om Mændene i Basra og Kvinderne i Basra.

Tilbage til Irak 2004

No Widgets Added Yet

Please add them in the WordPress admin page under Appearance → Widgets. The widget section is "Udsat".