Alternativt Jobopslag

Du sidder og læser dette ALTERNATIVE JOBOPSLAG lige NU, fordi:
– Du er nysgerrig på, hvor Travelape.dk, er lige nu, og hvor den måske er på vej hen.
– Du er måske et menneske med evner, som kan gøre Travelape.dk til et bedre produkt.
eller
– Du overspringshandler eller kedede dig….eller keder dig nu efter at have læst de første 2 linjer – så hvis du allerede nu fornemmer det ikke er noget for dig, så håber jeg du vil klikke videre med det samme☺
…og så satser jeg ellers på, at du kan bære over med mig og min manglende evne til at fatte mig i korthed de næste 5-10 minutter…. måske er det netop en af grundene til, at jeg har brug for sådan en som dig;-)

 

Har du lyst til ”job” hos mig??

Anders Kofoed Pedersen aka ”Travelape.dk” har efterhånden indset, at uafhængighed kan meget, men vejen frem er en højere grad af gensidighed, så der lidt oftere kommer nye input og kompetencer i spil.
Jeg er god til mange ting! Men Mange er bedre til nogle af de ting jeg kun er god til….og derfor vil jeg forsøge at åbne op for at flere af jer måske kan få lov til at præge det jeg laver!
Eksempler på hvordan det har taget sig ud det seneste års tid er fx:

 • Christian Laugesen (www.greenbrook.dk), der i det store og hele lavede min nye hjemmeside og lærte mig at bruge WordPress til selv at oprette nyt indhold.
 • Flemming Bo (www.flemmingbo.com), der filmede og redigerede 2 videoer, der nu ligger på FB og hjemmeside.
 • Filip Lund (www.filiplund.dk), der lavede nyt logo til Travelape og grafik til mine videoer og udarbejder nyt design til de foredrags slides, der nu er blevet brugt i næsten 8 år.
 • Henrik Kærsgaard (Cand.Alt….i hvert fald det meste;-) satte mine e-mail kontakter op i Mailchimp, så jeg nu kan sende lækre mails til det danske folk og samtidig se, hvor mange der læser og klikker på det jeg sender ud.

 

Disse folk har enten arbejdet gratis eller er blevet aflønnet på time- eller projektbasis og har været med til at forbedre og præge det produkt som jeg tilbyder – og som det sidste år er nået ud til 3.500 FB-fans, ca 10.000 hjemmesidebesøgende og en 10-15.000 tilskuere til mine foredrag.

….Og om det er meget eller lidt i forhold til så mange andre foretagender ved jeg faktisk ikke, men jeg synes uanset hvad, at det er mange nok til, at jeg skylder mig selv og dem at tage mit produkt ”en smule” seriøst…

Nu har jeg været i gamet i 8-9 år, har afholdt mere end 400 foredrag og de sidste 3-4 år har jeg kunnet leve af det (ikke fordi det er så svært, når man har en husleje på 2500,- og en Polo fra 89:-), og det er jo i sig selv fantastisk i disse krisetider, men det glemmer jeg nok ofte. Jeg nyder det jeg laver, og ved efterhånden også jeg er god til det jeg laver….men så stopper det også tit der.

Måske fordi jeg er vokset op med udsigt til Mors og Jantelov, så kæmper jeg af og til med en misforstået ydmyghed – og kognitivt fortæller jeg derfor mig selv og andre, at vi må tage os sammen og bruge de muligheder der ligger foran os, for der er så mange tåber ude i verden, der råber højere end os, men har væsentlig mindre fornuftigt at give videre til verden – så nu må vi altså tage os sammen!!

 

 

Klik her for at se, hvorfor jeg holder foredrag.

Klik her for at se hvorfor jeg holder foredrag.

Jeg har mange ideer til ting/projekter jeg også kunne lave og gerne vil lave, men fordi jeg er god til at slappe af og hygge mig, så er der mange ting, der aldrig kommer længere end til tanken…og det kunne jeg i grunden godt tænke mig blev anderledes her i 2013…og det er så her gensidigheden kommer ind.

Det jeg vil gøre nu er at indvillige DIG i, hvilke tanker jeg går med oppe i hovedet, og det jeg vil bede dig om er at:

 1. Mærke efter om du synes nogle af de nedenstående er gode ideer – Hvordan hvis ja/nej?
 2. Mærke efter om nogle af ideerne tænder DIG, og om du kan se dig selv spille en rolle i nogle af dem.
 3. Komme med bud på andre ideer, som du kommer til at tænke på, når jeg beskriver mine tanker.
 4. Fortælle mig hvad du kan tilbydem og hvad det skal koste mig…eller dig. Skal dine evner udfoldes i et praktikophold, en projektansættelse, virksomhedspraktik, et mentorforløb, en deltidsansættelse eller et parløb…eller noget helt andet.

Så vil jeg til gengæld glæde mig over de input, der måtte komme og håbe på, at jeg sammen med dig kommer et skridt videre af gensidighedens vej og, at det i sidste ende må opmuntre, provokere og udfordre endnu flere mennesker

…..og hvis der i gennemsnit er 3-400 ansøgere til en pædagogmedhjælper stilling, så skulle jeg mene dine chancer for at få et svar og måske et job er noget større, hvis du responderer på denne mailJ

 

Lang historie kort, her er ideerne, som måske/måske ikke skal realiseres:

Jeg søger en Sælger, en  Tourmanager, en PA, en Sparringspartner, en IT-mand, en Hjemmesideprogrammør, en Ildsjæl, en ??….der måske kan hjælpe mig i gang med at:

 1. Få slået hul igennem til nye skoletyper med mine foredrag fx: Gymnasier/HF, Handelsskoler, tekniske skoler, VUC’er, SOSO skoler og andre der aldersmæssigt ligger lidt højere end min nuværende primære målgruppe, som er 7-10.kl. med eller uden forældre. Kan du sælge, kan vi aftale procenter pr salg ?
 2. Få mig en personlig assistent/sparringspartner på deltid, fuldtid, fritid, der har lidt mere administrativt tække og struktur end jeg selv har.
 3. Få booket en nonprofit foredragsturne til Grønland, hvor der først skal besøges nogle grønlandske institutioner og læres lidt om de grønlandske unges hverdag, og derefter skal holdes en række foredrag, hvor det nye indhold skal inkorporeres i det ”gamle foredrag”. Drømmer du om en tur til Grønland med indhold, så er det måske din chance.
 4. Skrive bogen ”Alle har et liv – der er værd at leve” færdig. Indtil videre er der ca 40-50 A4-siders råmateriale, og jeg har ikke rørt det skrevne i 2 år. Det hele skal måske skrottes, noget nyt skrives, skal det være mere inaktivt, flere simple øvelser, spørgsmål til debat, kobles sammen med app, ????
 5.  Få lavet flere videoer til hjemmesiden, evt rimelig basic videoer som kan lægges op som blog-indlæg, evt kombineres med en slags FAQ side, hvor der besvares skriftligt og nogle gange visuelt.
 6.  Lave ting som kan deles gratis ud (eller sælges billigt) til mine foredrag og som måske kan hjælpe med at huske noget af indholdet. Armbånd, gocards, visitkort… eller noget helt femte.
 7.  Få lavet mit foredrag på engelsk og få hul igennem til skoler/institutioner i USA og New Zealand, evt prøvetur i UK.
 8.  Evt oprette en fond, der giver noget/gør noget for unge, der har mistet en eller begge deres forældre. Måske lave en hjemmeside, der opsamler historier og erfaringer fra andre, der har været i samme situation. Det kan måske formidles både skriftligt og/eller visuelt (små videoer, kunst, etc)
 9.  Få fat i en, der er vild med WordPress og gerne vil have mulighed for at lege med en hjemmeside, så han/hun kan blive endnu bedre til WordPress.
 10.  Hvordan gør vi hjemmesiden endnu federe og mere innovativ, så den kan give mere til dem der kommer på besøg? Kan du gøre den federe??
 11.  ?????

 

Der er sikkert 47 andre ideer, som jeg ikke lige kan komme på i skrivende stund, men der er mere end rigeligt at forholde sig til allerede nu, så kig på dem der er – og kig på dem igen og giv dit besyv, hvis du synes det er fedt og er noget du får energi af.

Jeg håber du har lyst til at skrive nogle af dine tanker ned, og derefter vil jeg meget gerne sige ja tak til en kop kaffe med dig på min regning og høre hvilke tanker du ellers har…

 

Som I måske har luret er mine primære kunder ikke Mærsk og Novo Nordisk (endnu), så selv om jeg kan leve af det jeg laver, er det kun til en lidt bedre løn end, hvis jeg var blevet ved den lærergerning jeg uddannede mig til….med andre ord jeg har penge, og vil gerne give penge ud til folk, der laver et godt stykke arbejde, men jeg håber med dette først og fremmest at finde folk, der har lyst til at indgå i et arbejdsfællesskab, hvor vi kan give noget af vores tid til hinanden!

Disse var ordene… langtrukne, inspirerende, interessante, spændende…alt afhængig af øjnene der læste dem!

Glem denne skrivelse eller gør noget ved det. Jeg håber nogle af jer har lyst til at drikke kaffe en dag og dele dine tanker om, hvor Travelape.dk skal bevæge sig hen, og hvordan du kan hjælpe mig på vejen!!

De festligste hilsner fra Mig til Dig

PS: Sidder du nu med en person i tankerne, som du synes burde have læst noget af det her, så hold dig endelig ikke tilbage med at sende det af sted…..jo bredere det kommer ud desto bedre:-)