"Alle har et liv - der er værd at leve"

Laura fra Haslev beskrev foredraget sådan her:

Et foredrag, der vil få lattermusklerne i gang og få tårekanalerne sat på en prøve.
For er jeg god nok?
JA! Vil svaret være, vi er alle lige, det tror Anders på.

Vi kommer altid til at sammenligne os med andre og tænker, at alle andre er meget mere værd og ser meget bedre ud. Det er også som om, at de voksne på magisk vis har glemt den følelse, for de kan aldrig helt sætte sig ind i den. Men at høre en voksen mand stå og snakke direkte til os , var noget af det mest foruroligende og mærkelige der længe er sket. Han talte til noget i os, og det tiltalte os.

Ingen sad og gabte, jeg tror ikke, jeg så én eneste, der skulle tjekke sin mobil for at se, hvad klokken var.
Det var et uddrag af vores daglige tanker om os selv, kortet ned til ét foredrag. For hvem kan sige sig fri fra at have tænkt dårlige ting om sig selv.
Selv de virkelig seje måtte også synke en ekstra gang. De ting, der blev sagt ramte helt rigtigt.
Man tog med Anders på en rejse, gennem hans liv, og alle de ting og problemer han har været igennem.
Spændt sad man og ventede på endnu en ting, man kunne relatere til, og endnu en ting han havde ret i.
For hvem er perfekt?
-Laura
Foredraget: "Alle har et liv, der er værd at leve", dækker over en række forskellige temaer, som alle har til hensigt at åbne vores øjne for os selv, og andre omkring os. Mit ønske for mig selv og andre er, at vi igennem hele livet må fortsætte med at vokse som mennesker, og samtidig være opmærksom på, at vi også er afgørende for andre menneskers vækst. Hvis vi skal gøre os forhåbninger om at lykkes i det, må vi starte med at forstå, at vi allesammen har et liv, der er værd at leve.

Lad mig præsentere to livsanskuelser, der gennemsyrer vores tilgang til os selv og andre:

Verdens bud:
Det du gør - gør dig til den du er. Det vil sige, at din værdi som menneske, ændres af, hvad du gør og har gjort i dit liv! Alle mennesker er altså enten mere eller mindre værd end dig!
Et alternativt bud:
Uanset hvad du gør, eller har gjort i dit liv, bliver du hverken mere eller mindre værd. Dine handlinger har konsekvenser for dig og andre, men din menneskelige værdi forbliver uforandret!

Jeg er helt sikker på mange af mine venner lyttede meget mere til dig, end hvis der havde stået en herre med en stram slipseknude:-) 16-årig pige

I denne verden handler alt om at præstere, og om at ramme en topplacering i sit lokale hierarki. Din og min værdi måles efter, hvad vi kan præstere, og som ung i dag er det et pres, som kan synes uudholdeligt. Derfor bliver verden ofte til et sted, hvor livet ikke leves - men overleves. Dette er i mine øjne en verdens løgn, som vildleder mennesker i dag - og ikke mindst unge, til at tro på myten om det grønnere græs.

Jeg tror på, at et fokus på unges selvopfattelse er det mest relevante og nødvendige at arbejde med i løbet af et skoleår, for intet emne betyder mere for en ung end netop dette. Alle har en længsel efter at få det optimale ud af deres liv, og det er der jeg tager mit udgangspunkt!

Afhængigt af om der er 45 minutter eller en hel dag til rådighed til emnet, så vil foredraget komme rundt om emner som Selvværd vs Selvtillid, Image vs. Identitet, Hvem er jeg, Hvorfor ser jeg på mig selv og andre, som jeg gør, Hvordan håndterer vi det, der er svært, osv. Skriv lidt om jeres ønsker og tanker, og så skræddersyer vi foredraget ud fra det.
Foredraget vil uanset indhold blive serveret i en uhøjtidelig ramme med lige dele humor og alvor, og jeg ser frem til at komme og give jer et kærligt spark i røven:-)

Foredragspræsentation

Kontakt

Reaktioner

  • “Mange tak for sidst og dit inspirerende foredrag. Du har sat en del tanker igang hos eleverne og mange af dem har givet udtryk for, at det var det bedste foredrag de havde hørt. Du rammer lige i plet hos den aldersgruppe. Tak for det.” – Signe Riis, Forstander Hammerum Efterskole

  • “Hej Anders. 1000 tak for dit super foredrag, her på Oure. du har virkelig, sat en masse igang i hovedet på mig, og jeg har virkelig tænkt over de ting du sagde. Især dine filosofiske sætninger, og det du fortalte med menneskers image, jeg har aldrig rigtigt, tænkt på det før. Det er virkelig noget jeg vil tage med ud i livet... igen tak for et fedt foredrag...” – Julie, Oure Idrætsefterskole

  • “Jeg er helt sikker på mange af mine venner lyttede meget mere til dig, end hvis der havde stået en herre med en stram slipseknude :-) Du er dygtig til at fange menneskers opmærksomhed og tankegang!!” – 16-årig pige, Hørby Ungdomsskole

  • “Tak for et skønt, skønt foredrag.! da jeg efter foredraget forlod lokalet, havde jeg en vild fornæmmelse i kroppen.. du fik bare fat i noget, dybt inde i mig.. det du sagde satte så mange tanker i gang inde i mit lige nu, alt for lille hoved! du er enormt inspirerende, og en persom der virkelig sætter spor selvom jeg ikke aner hvem du i virkeligheden er.” – Josefine, Københavns Tekniske Skole