Profil

Foredragsholder, Freelance rejsejournalist og Globetrotter - Eller Speaker, Writer, Traveler

Tre titler jeg ynder at iklæde mig, som kan suppleres med en række mere eller mindre faktuelle oplysninger, som fx, at jeg siden jeg var 16 år har rejst i mere end 80 lande og skrevet artikler som freelancer fra 8-10 lande for bl.a. Politiken, Berlingske og Kristeligt Dagblad. Jeg har i de sidste 8 år afholdt mere end 400 foredrag, med 160 af slagsen fordelt over de sidste to år alene. Jeg er uddannet lærer og har 16 års erfaring i arbejdet med unge i offentligt, privat og frivilligt regi.

Jeg er gift og bor i København, men er opvokset med udsigten over Limfjorden til Mors og Jantelov. Jeg er altså flyttet væk fra farvandet sydvest for Mors, men Jantelovens skygge hænger stadig over mig og alle andre her i kongeriget Danmark. Derfor ønsker jeg igennem alt det jeg gør at placere mig på den anden side af vægtskålen, for jeg tror på at: "Alle har et liv - der er værd at leve".
Hvis du stadig er nysgerrig på, hvem jeg er, så er her et par ting, der har gjort mig til Mig.

Curriculum vitae & 27 ting der gør mig til Mig

1977: Blev elsket ind i denne verden af min far og mor.

1977-: Voksede op med 4 storesøstre, der brugte mig som påklædningsdukke. Sov i natkjole, havde pagehår med fransk fletning og prøver stadig at fortrænge en tur til stranden i gul bikini.

1981: Eventyrlysten blomstrede, og jeg løb hjemmefra for første gang. Jeg cyklede op til byen, men blev fanget af Købmand Futtrup, der havde taget mig i at tisse i hans potteplanter. Anden gang havde jeg vores hund Bjørn og min granfætter Hugo med som følgesvend. Vi vendte hjem samme aften!

1983: Startede i børnehaveklassen. Lærte at det nogle gange kan betale sig at sidde stille, men inspireret af Busters Verden og Frode og alle de andre rødder, så jeg også, at det kan være ganske sjovt, hvis man lader være. Autonomien blomstrede.

1988: Lærte på den hårde måde, at livet kan ændres i et splitsekund. Blev fra den ene dag til den anden faderløs, og lidt mere voksen end jeg havde lyst til.

1989: Rejste for første gang uden for landets grænser. Norge blev destination. Jeg fik en oplevelse, og 3 sting i min langemand, der sad fast i en dør på færgen.

1992: Sagde farvel til Thyholm og tog på efterskole. Min måske vigtigste og bedste beslutning i mit liv. Her lærte jeg, at jeg var ok, som jeg var og at der ikke var nogen grund til at prøve at være alt muligt andet end Mig.

1994: Blaffede på egen hånd til Rumænien og tilbage igen. Mistede mit pas i Ungarn, og oplevede for første gang at sidde i lort til halsen, uden at have andre at læne sig op af. Jeg fandt ud af, at jeg stadig var i stand til at smile.

1996: Blev sproglig student, og fik job i 6 mdr som lærer på Haslev Idrætsefterskole.

1997: Rejste gennem 11 lande på 11 måneder, og forstod at jeg i virkeligheden ikke ved særlig meget.

1998: Bosatte mig i Hovedstaden og har ikke fortrudt et sekund siden.

1999: Blev i to omgange opereret for en godartet svulst i hovedet, der i første omgang gjorde mig skeløjet, men som sidenhen lærte mig endnu en lektion om, hvad livet er, og hvad der sker i menneskets magtesløshed.

2002: Tilbragte 6 mdr i mit andet hjemland, New Zealand, hvor jeg læste på Auckland Teachers College.

2003: Blev udvalgt af mere end 8000 ansøgere til at deltage i et selvpromoverende Reality Program. Programmet hed Robinson Ekspeditionen, og efter 37 dage og minus 14 kg var min til dato billigste ferie slut igen.

2004: Rejste til Irak for at fortælle historier om den almindelige iraker, der blev glemt i bomber og masseødelæggelsesvåben. Startede samme år min virksomhed, Travelape.dk.

2005: Blev efter 5 år færdiguddannet som folkeskolelærer, og fik min første kæreste, Maria, som jeg giftede mig med året efter. Efter 8 års ægteskab, er der ikke tvivl om, hvilken af de to jeg har lært mest af.

2006: Rejste til Iran under Muhammedkrisen, 5 dage efter de havde prøvet at brænde den danske ambassade ned. Mest for at se om de også ville brænde mig af (Det ville de ikke).

2007: Skrev min første artikel til et større Dagblad. Politiken, bragte artiklen, På palmejagt i Amazonas i januar 2008.

2008: Rejste på eget initiativ 8 uger til Indien med Philip, hvor vi boede på en indisk ashram, der etablerede et hjem for udstødte indere. Projekt Udsat var en nytænkning af den humanitære og pædagogiske indsats, hvor "Udstødte" fra Herlev og New Delhi kunne være og gøre en forskel i hinandens liv.

2009: med mere end 70 foredrag blev 2009 det første år, hvor jeg kunne leve af at være selvstændig foredragsholder.

2010: 70 foredrag og artikler fra Dubai, Oman, Cambodja og Haiti til flere forskellige medier.

2011: Blev certificeret underviser i PREP, som er et pædagogisk værktøj til par, der ønsker at prioritere deres parforhold og har indset, at det også kræver vedligeholdelse - ligesom alt andet;-)

2012: Afholdte 85 foredrag, rejste jorden rundt med Maria i 3 måneder, skrev artikler fra Japan og blev uddannet som systemisk coach hos Ørsted-Udvikling og Ledelse. www.orsted.dk

2013: Rejser i New York & Nepal og begyndte et bogprojekt målrettet teenagere.

2014: Startede med foredraget KUN til forældre: H!ÆLP din Teenager...og apropos så blev jeg Tvillingefar!!!

2015: Mit mindst berejste år siden 1993, men til gengæld blev det til 92 foredrag.

2016: Ansat som ekstern konsulent hos Center for Familieudvikling i forbindelse med Projekt Kærlig Talt