Profil

Fra KOPI til OR!G!NAL

I start 90’erne kunne man, hvis man var på de kanter, være heldig at se et lysebrunt folkevognsrugbrød fra 1979 tøffe rundt i Nordvestjylland.

Kiggede man nærmere, kunne man se, at bussens rustpletter var dækket af farverige blomster og børnehænder dyppet i maling. På forenden stod der Pe’sen –Patruljen og bag på stod der: SMIL og vær glad!

Kiggede man rigtig godt efter kunne man inde i denne atypiske nordvestjyske øjebæ se en 13-årig knægt sidde og græmme sig på passagersædet.
En 13-årig der som alle andre i puberteten havde lært i livets skole, at han skulle ønske, at han var ligesom alle andre!

…men i det projekt oplevede denne dreng (heldigvis) ikke meget støtte fra sin mor. For hun, en enke med 8 unger, havde allerede erfaret på den hårde måde at uanset, hvor hårdt man kæmper for at blive andre, så bliver man i bedste fald kun næstbedst!Anders Kofoed Pedersen har i de sidste 14 år levet AF og FOR, at besvare det spørgsmål som ligger dybest i alle unge. Spørgsmålet: Er jeg go’ nok?

I folkeskolen fik han at vide, at han havde en for livlig fantasi og snakkede for meget…og det har han så levet af lige siden.
Siden 2004 har han afholdt næsten 900 foredrag, der har fået både unge, forældre og undervisere til at grine og græde…og efterhånden er det gået op for ham, at det ikke kun er de unge, som stiller sig selv dette spørgsmål.

Derfor er det blevet Anders Kofoed Pedersens mission at bekæmpe mindreværdsfølelsen og forkerthedsfølelsen, og udruste både unge og voksne med værktøjer til at håndtere alle de svære følelser, der følger med i slipstrømmen.

Dén mission starter ikke med at fortælle dig, hvad du skal BLIVE til.

Den mission starter med at fortælle, hvem du allerede ER!

Verden har ikke brug for flere kopier – verden har brug for ORIGINALER!

Anders Kofoed Pedersen har med sin baggrund som lærer de sidste to år været tilknyttet som ekstern konsulent hos Center for familieudvikling. Her har han i et samarbejde med Mary Fonden været med til at undervise i Projekt Kærlig Talt. Et online materiale om respektfuld kommunikation målrettet udskolingen.

Anders Kofoed Pedersen er bosiddende med kone og 3 børn i en lejlighed på Østerbro, der har samme markedsværdi, som 15 hektar af den landbrugsjord han kunne boltre sig på, da han voksede op med fri udsigt til Mors og Jantelov.

Indtil han var 11 var Sjælland det eneste udland han havde besøgt, men siden da har han rejst i mere end 85 lande.

Som 16-årig blaffede han på egen hånd til Rumænien, i 2004 rejste han til det krigshærgede Irak og under Muhammedkrisen rejste han til Iran fem dage efter de havde prøvet at brænde den danske ambassade af.

Nogle af de hverdagshistorier han har samlet op verden over er blevet formidlet i bl.a. Go aften Danmark, Politiken, Kristeligt Dagblad, Udvikling og Berlingske.

Gal synes nogen. Genial synes…han selv. Men bevæbnet med intet andet end nysgerrighed har han igen og igen fået bekræftet, at verden ER bedre end sit rygte.

Send en mail til anders@travelape.dk, skriv hvem I er, og hør hvilke foredrag der er mest oplagte til lige præcis jeres målgruppe.

Curriculum vitae & 27 ting der gør mig til Mig

1977: Blev elsket ind i denne verden af min far og mor.

1977-: Voksede op med 4 storesøstre, der brugte mig som påklædningsdukke. Sov i natkjole, havde pagehår med fransk fletning og prøver stadig at fortrænge en tur til stranden i gul bikini.

1981: Eventyrlysten blomstrede, og jeg løb hjemmefra for første gang. Jeg cyklede op til byen, men blev fanget af Købmand Futtrup, der havde taget mig i at tisse i hans potteplanter. Anden gang havde jeg vores hund Bjørn og min granfætter Hugo med som følgesvend. Vi vendte hjem samme aften!

1983: Startede i børnehaveklassen. Lærte at det nogle gange kan betale sig at sidde stille, men inspireret af Busters Verden og Frode og alle de andre rødder, så jeg også, at det kan være ganske sjovt, hvis man lader være. Autonomien blomstrede.

1988: Lærte på den hårde måde, at livet kan ændres i et splitsekund. Blev fra den ene dag til den anden faderløs, og lidt mere voksen end jeg havde lyst til.

1989: Rejste for første gang uden for landets grænser. Norge blev destination. Jeg fik en oplevelse, og 3 sting i min langemand, der sad fast i en dør på færgen.

1992: Sagde farvel til Thyholm og tog på efterskole. Min måske vigtigste og bedste beslutning i mit liv. Her lærte jeg, at jeg var ok, som jeg var og at der ikke var nogen grund til at prøve at være alt muligt andet end Mig.

1994: Blaffede på egen hånd til Rumænien og tilbage igen. Mistede mit pas i Ungarn, og oplevede for første gang at sidde i lort til halsen, uden at have andre at læne sig op af. Jeg fandt ud af, at jeg stadig var i stand til at smile.

1996: Blev sproglig student, og fik job i 6 mdr som lærer på Haslev Idrætsefterskole.

1997: Rejste gennem 11 lande på 11 måneder, og forstod at jeg i virkeligheden ikke ved særlig meget.

1998: Bosatte mig i Hovedstaden og har ikke fortrudt et sekund siden.

1999: Blev i to omgange opereret for en godartet svulst i hovedet, der i første omgang gjorde mig skeløjet, men som sidenhen lærte mig endnu en lektion om, hvad livet er, og hvad der sker i menneskets magtesløshed.

2002: Tilbragte 6 mdr i mit andet hjemland, New Zealand, hvor jeg læste på Auckland Teachers College.

2003: Blev udvalgt af mere end 8000 ansøgere til at deltage i et selvpromoverende Reality Program. Programmet hed Robinson Ekspeditionen, og efter 37 dage og minus 14 kg var min til dato billigste ferie slut igen.

2004: Rejste til Irak for at fortælle historier om den almindelige iraker, der blev glemt i bomber og masseødelæggelsesvåben. Startede samme år min virksomhed, Travelape.dk.

2005: Blev efter 5 år færdiguddannet som folkeskolelærer, og fik min første kæreste, Maria, som jeg giftede mig med året efter. Efter 8 års ægteskab, er der ikke tvivl om, hvilken af de to jeg har lært mest af.

2006: Rejste til Iran under Muhammedkrisen, 5 dage efter de havde prøvet at brænde den danske ambassade ned. Mest for at se om de også ville brænde mig af (Det ville de ikke).

2007: Skrev min første artikel til et større Dagblad. Politiken, bragte artiklen, På palmejagt i Amazonas i januar 2008.

2008: Rejste på eget initiativ 8 uger til Indien med Philip, hvor vi boede på en indisk ashram, der etablerede et hjem for udstødte indere. Projekt Udsat var en nytænkning af den humanitære og pædagogiske indsats, hvor "Udstødte" fra Herlev og New Delhi kunne være og gøre en forskel i hinandens liv.

2009: med mere end 70 foredrag blev 2009 det første år, hvor jeg kunne leve af at være selvstændig foredragsholder.

2010: 70 foredrag og artikler fra Dubai, Oman, Cambodja og Haiti til flere forskellige medier.

2011: Blev certificeret underviser i PREP, som er et pædagogisk værktøj til par, der ønsker at prioritere deres parforhold og har indset, at det også kræver vedligeholdelse - ligesom alt andet;-)

2012: Afholdte 85 foredrag, rejste jorden rundt med Maria i 3 måneder, skrev artikler fra Japan og blev uddannet som systemisk coach hos Ørsted-Udvikling og Ledelse. www.orsted.dk

2013: Rejser i New York & Nepal og begyndte et bogprojekt målrettet teenagere.

2014: Startede med foredraget KUN til forældre: H!ÆLP din Teenager...og apropos så blev jeg Tvillingefar!!!

2015: Mit mindst berejste år siden 1993, men til gengæld blev det til 92 foredrag.

2016: Ansat som ekstern konsulent hos Center for Familieudvikling i forbindelse med Projekt Kærlig Talt